Onderhoud noodverlichting

In het Bouwbesluit staat dat noodverlichting verplicht is in een ruimte waar meer dan 75 mensen kunnen samenkomen. In de praktijk komt het er op neer dat noodverlichting verplicht is in een ruimte die groter is dan 60m². 

 

Buiten deze ruimte groter dan 60m² bevind zich de vluchtroute. Het spreekt voor zich dat deze vluchtroute ook altijd voorzien moet zijn van noodverlichting. Ook als deze vluchtroute overdag verlicht wordt door het licht van buiten, is noodverlichting verplicht. 

 

 

Twee veel voorkomende situaties waar noodverlichting verplicht is volgens het Bouwbesluit:

  • In iedere ruimte groter dan 60m²
  • In iedere gang die gezien kan worden als vluchtroute.

Het bouwbesluit zegt ook nog iets over de vluchtrouteaanduiding:

 

In een ruimte waar meer dan 50 personen kunnen samenkomen, is vluchtrouteaanduiding verplicht. Vaak wordt ook hier van 60m² uitgegaan, omdat dit beter meetbaar is. 

 

Wat gaat het kosten? 

De prijs hangt af van het aantal noodverlichtingsarmaturen die u wilt laten controleren, en of u dit in combinatie met onze jaarlijke controle van blusmiddelen doet.

 

Wij geven u een professioneel advies en hanteren altijd een betaalbaar tarief. Heeft u vragen over het laten controleren van noodverlichting? Of wilt u een offerte laten opmaken? Neemt u dan contact met ons op!