8 Simpele tips tegen inbraak!

 

Inbraak is vervelend...

Maar voorkomen hoeft niet duur te zijn!

 

Dure alarmsystemen en camerasystemen zijn natuurlijk mooi, maar hoe kan je nu goedkoop je huis beveiligen tegen inbraak? 

 

Tip 1:

Zorg voor goede gewoontes!

Altijd je deuren op slot, ramen dicht en je verlichting aan als je weggaat. Het klinkt heel simpel, maar het is reuze effectief! Zo kunnen inbrekers makkelijk binnenkomen door de deur te "flipperen". Ze duwen met een stuk plastic de dagschoot naar binnen, en omdat de deur niet op het nachtslot zit kunnen ze zo naar binnen!

 

Hoe snel dat gaat kan je hier zien:

Tip 2:

Goede sloten

Koop sloten met minimaal een SKG 2 keurmerk, niet zo duur maar wel effectief! Kijk ook naar het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW)! 

 

 

Tip 3: 

Goede verlichting

Plaats lampen met bewegingssensoren in je tuin/om je huis. Zorg dat de lampen van je huis af schijnen. Inbrekers houden er niet van om in de spotlights te staan

 

 

Tip 4:

Wees alert!

Een buurtwhatsapp-groep kan helpen bij het rapporteren van verdachte situaties. Zie je iets verdachts? Bel dan altijd eerst 112 en rapporteer dan pas in een buurt-app!

 

Tip 5: 

Timers

Zet timers in om bepaalde verlichtingen of apparaten zoals een TV op bepaalde tijdstippen aan en uit te schakelen als je niet thuis bent.

 

Tip 6:

Anti-inbraak strip

Monteer een anti-inbraak strip, voor 4 á 5 tientjes heb je er al één welk je zelf kan monteren! Zo kunnen inbrekers moeilijker met een breekijzer je deur open breken.

 

Tip 7:

Dummy camera's 

Ook al nemen dummy camera's niets op, ze schrikken wel af! Ook zijn ze goed als aanvulling op je huidige camerasysteem. Zorg dan wel dat je dummy's matchen met je echte camera's!

 

Tip 8: 

Socialmedia

Ga je op vakantie? Of ben je uit eten? Post dan later je foto's of belevenissen op socialmedia! Zorg dat een potentiële inbreker nooit je huidige locatie van socialmedia af kan halen. Als ze weten dat je niet thuis bent, zijn jouw sieraden een makkelijke prooi!