Cederroth oogspoelfles 500 ml.

Wanneer er stoffen in het oog zijn gekomen, is het van groot belang dat er direct wordt begonnen met het spoelen van het getroffen oog. Hoe langer u gewacht, hoe groter de schade aan het oog tot gevolg kan hebben. De Cederroth oogspoelfles van 500 ml bevat een ruime hoeveelheid oogspoelvloeistof om het oog voor gedurende circa 5 minuten te kunnen spoelen.

 

De inhoud van de Cederroth oogspoelfles bevat een steriele, gebufferde keukenzoutoplossing voor eenmalig gebruik. Dat de inhoud van de oogspoelfles “gebufferd” is geeft aan dat de vloeistof een neutraliserend effect heeft op basen en zuren welke in het oog terecht zijn gekomen. Het effect hiervan is het grootst op basen. De gebufferde oogspoelvloeistof is effectiever dan een niet-gebufferde oogspoelvloeistof, omdat deze de zuren en basen alleen maar wegspoelt. Daardoor is meer vloeistof nodig en moet langer worden gespoeld.

 

De oogspoelflacon is ontworpen met een oogbadje bovenop de fles. Het oogbad houdt het oog open, zodat de vloeistof het oog effectief kan uit spoelen. Pas daarna loopt de vloeistof weg van het oog. Met het oogbad wordt dus ook verspilling van de oogspoelvloeistof voorkomen. Het oogbad is afgesloten met een stofkap, die het oogbad schoon houdt.

 

De Cederroth oogspoelfles kan los worden gebruikt, maar kan ook worden geplaatst in de los verkrijgbare oogspoelfles wandhouder. Het gebruik van deze wandhouder wordt aangeraden, want met een wandhouder hangt de fles altijd binnen zicht en handbereik. Als de oogdouche uit de wandhouder wordt genomen, wordt de oogdouche automatisch geopend.

€ 12,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Wandhouder Cederroth

In deze wandhouder kan een oogspoelfles van Cederroth worden bevestigd. Als de oogspoelfles uit de wandhouder wordt genomen blijft de dop achter.

In deze wandhouder kan een oogspoelfles van Cederroth worden bevestigd. Als de oogspoelfles uit de wandhouder wordt genomen blijft de dop achter.

€ 7,99

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen